אנחנו יודעים שכאשר אנחנו מדמיינים משהו, אנחנו מסוגלים ממש לחוות אותו פיזית ורגשית. כולנו מכירים את הדוגמאות: כאשר אנחנו מדמיינים אוכל, בלוטות הרוק שלנו מתחילות ליצר רוק; וכאשר אנו מדמיינים משהו שאנחנו אוהבים, אנו חשים הנאה, אהבה, שמחה וכו'. אני כמנחה בדמיון מודרך ו- NLP משתמשת ביכולת המיוחדת הזו.
כיצד מתאפשרת היכולת המיוחדת הזו שלנו?
מהעובדה שבשני המקרים: בתפיסת אוביקט אמיתי ובניסיון לדמיין, אנחנו משתמשים באותם אזורים במח.
מה יקרה אם נרצה לראות ולדמיין בו זמנית? מי "יתפוס" ראשון את הקורטקס הויזואלי?
מסתבר שהמח מחויב לתפיסת המציאות, זה תפקידו העיקרי – תפיסת גירויים מהעולם האמיתי. המח נוקט במדיניות של "המציאות תחילה" בעלת הערך ההישרדותי, כדי למנוע מצב בו היינו חוצים כביש ברמזור אדום, רק כי בדיוק דמיינו שהרמזור ירוק.
מה יקרה אם נרצה לדמיין הרגשה שונה מההרגשה אותה אנו חווים במציאות – ברגע הזה?
מה יקרה כשננסה לדמיין טעמה של סוכריית טופי בעודנו לועסים כבד עוף?
הפתעה! אזורי המח המגיבים רגשית לאובייקטים/אירועים אמיתיים, מגיבים רגשית גם לאובייקטים/אירועים מדומיינים. אין מה לומר המח חסכוני ועקבי, המח ימשיך בהעדפתו להגיב לאירועים עכשוויים, הוא מחויב למציאות.
ולמה זה חשוב?
העובדה הזו שאיננו יכולים לראות או להרגיש שני דברים בו זמנית, עוזרת להבין למה כל-כך קשה כשמרגישים רע במציאות: כועסים, עצובים וכואבים, לדמיין שאחר כך – מחר, יהיה אחרת ונהיה שמחים, רגועים ומאושרים.
הידע וההבנה האלו גורמים לי כמאמנת אישית להתעקש ביתר נחישות עם עצמי ועם המתאמנים שלי, על כך שמחר (סביר להניח) נרגיש שונה וטוב יותר מאשר היום.
כתיבת המאמרים וההסברים בצורה ברורה ומדויקת התרשמתי מאוד אני מקוה שתוכלי לעזור ןלתת מענה מוצלח לאנשים שקשה להם בחיי היום יום קשה להם לבחור את המקצוע המתאים ןלהאמין ביכולות שלהם ןלחדד להצלחה ולעלות את הדימוי העצמיחגית קוסמטקאית מכון אחוה ירושלים
תודה.
גם אני מקווה ומשתדלת…
נהניתי לקרוא את זה…
ברגעים שאני מרגישה רע אז "הכל ממש רע" ואם אדם קרוב שואל לשלומי אני בדר"כ משקפת לו כמה רע לי ומסתייגת – "זה פשוט יום כזה" כי אני יודעת "אובייקטיבית" שזה לא באמת ככה – אבל אני לא יכולה לשנות את איך שאני מרגישה.
השאלה שלי היא כזו: כשנמצאים בתוך הוויה שלילית כלשהי – כיצד הופכים אותה באותו הרגע לחיובית? כלומר יכול להיות שמחר אני ארגיש יותר טוב, אבל אני לא רוצה להמתין למחר – איך אני משנה את זה באותו רגע?
היית רוצה שתהיה לך האפשרות להפוך מחשבה שלילית לחיובית מיד עם התהוותה, יכול להיות שמי שמתרגל מדיטציה בתדירות גבוהה ולמשכי זמן ארוכים מתקרב לאפשרות הזו. רק מתקרב, כי מקריאה אני יודעת שגם נזירים בודהיסטים לא מצליחים להימנע לחלוטין ממחשבות שליליות. ואולי לא צריך, אני חושבת שהרגשות ה"שלילים" לא קיימים סתם, הם נועדו לעזור לנו להתכונן לבאות ולשרוד. יותר מזה, אם כל הזמן אני אהיה חיובית ושמחה, אני לא אדע שאני כזו, לא יהיה לי למה להשוות ולא אוכל להתענג על הרגשות האלו.
לכן אני חושבת שצריך לחוות הכל, גם רגשות שליליים: עצב, דכדוך, תסכול, יאוש וכו', לשבת קצת בבור ולהרגיש אותם ואז לצאת מהבור ולהרגיש גם רגשות חיוביים: שמחה, סיפוק ותקווה.
החוכמה היא לא לתת לבור להפוך לחור שחור שבולע הכל ואת זה הבנתי שאת מצליחה לעשות.
שלום דגנית .
הייתי רוצה לדעת היכן את מקבלת את המטופלים . אני גרה בראשון לציון .
תודה
בגני תקווה